Mykoplazmata

Dobrý den, prosím o radu. Moje 2,5 letá dcera byla 24.11. oočkována Trivivacem,přesto že pokašlávala.Lékařka ji vyšetřila,prý byla v pořádku. Již ten den horečka a do týdne bronchitida. Pátý den užívání Augmentinu opět horečka, ale poslechový nález dobrý. Za tři dny-recidiva bronchitidy. Nasazen Klacid s podezřením na mykoplazmata (rovněž i manžel recid. bronch., švagr pneumonie nereagující na ATB) Pátý den Klacidu opět horečka 38,8. Klacid byl vysazen a dcera byla hospitalizována. Objektivně žádný problém,poslechově pouze drsnější dýchání (má od té doby stále) a chrápala. (Syn doma v té době doma rovněž prodělával podobně vypadající virózu s horečkou.) Laboratorně poze vyšší FW a mírná eukocytóza, nižší lymfocyty. Celý panel standartních vyšetření vpořádku. Horečky sami ustoupily. Za pět týdnu po hospitalizaci u nás doma opět proběhla viróza s horečkou, dcera až 40 horečku. Od té doby, tj. týden, je stále subfebrilní a kašle. Nyní ještě došly zbylé výsledky z hospitalizace, kde bylo:suspektně mykoplazmata-hraniční. Byl tedy nabrán kontrolní odběr, čekáme na výsledky. Ještě aktuální krevní obraz - FW 11, nižší lymfocyty a leukocyty.Myslíte, že by mykoplazmata mohla hrát nějakou roli v minulém i současném stavu? Jen podotýkám, že hraniční výsledek mykoplazmat byl zjištěn po 5-ti denním užívání Klacidu. Lékařka nás pro nynější subfebrilie opět odesílá k hospitalizaci, kterou prozatím odmítám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv mykoplazmové infekce nelze vyloučit. Co s týče přetrvávání mykoplazmat po přeléčení antibiotikem, bohužel ani po nasazení antibiotika dle citlivosti a v odpovídajícím dávkování nelze stoprocentně zaručit, že budou dané bakterie zlikvidovány.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mykoplazmata | Od: Libuše | 25.1.2015 15:50
Dobrý den, naše dcera od roku 2013 je pozitivní na mykoplazmatickou infekci, neustále je léčena antibiotiky, naposledy měla na tři týdny Klacid a po kontrolních odběrech byla opět pozitivní. Na infekčním oddělení nám bylo zděleno, že žít s infekcí těle je vlastně normální a že se stím máme vlastně naučit žít....dcera je neustále unavená, brání jí to ve sportu a v běžném životě. Chtěla bych se dozvědět, zda se to dá léčit a nebo čekat až si tělo poradí samo. Děkuji
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Teplo si poradí se ztuhlými klouby, chlad zase se zánětem
Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Články: Máte nemocné srdce? Sledujte příjem tekutin
Pít hodně, nebo spíše málo...
Kouření v těhotenství
Články: Kouření v těhotenství
Při kouření dochází k...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Články: Sex po infarktu: vše, na co jste se chtěli zeptat
Prodělání infarktu významně...
Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Články: Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Většina lidí má osteoporózu...
Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Články: Máte divertikulózu? Nebojte se ořechů ani popcornu
Ořechy a kukuřice – podle...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
Alergie na kakao? Vzácná
Články: Alergie na kakao? Vzácná
"Potrava bohů" – tak...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x