Myom v děloze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně odstranění myomu /cca 4 cm/ v děloze v případě, že půjdou obě varianty. Lékař mi navrhl 2 možnosti - "zaškrcení myomu",které provádí special. pracoviště v Praze nebo klasické odstranění dělohy. Je nutné ještě udělat nějaká vyšetření, zda vůbec 1. metoda půjda. Myom mě zřejmě způsobuje silnou menstruaci,kterou mám i přesto,že beru antikoncepci. Je mi 47 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jste ve věku, kdy už neplánujete další děti, mohla by se samozřejmě odstranit celá děloha. Tento postup je poněkud náročnější ( klasická operace v celkové anestezii) , ale má své výhody např. v případě, kdy se v rodině vyskytla nějaká rakovina gynekologických orgánů. Je to jakási prevence rakoviny. Při podvázání myomu je samozřejmě děloha zachována a funguje dál. Domnívám se, že by měl rozhodnout váš gynekolog, která z metod je pro vás výhodnější.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: