Nákaza hiv při odběru plasmy

Dobrý den, chci se zeptat, zda je v dnešní době ještě možné se při odběru krve nebo krevní plazmy nakazit virem HIV? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v dnešní době by se pacient ani dárce nakazit virem HIV neměl. Používají se jednorázové pomůcky na odběr. Takže riziko je nulové. Pokud máte zájem o dárcovství, odhoďte strach a rádi vás uvidíme v našich řadách :-)

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x