Nákaza hiv

Dobrý den v polovině listopadu roku 2010 jsem měla poslední teoretickou možnost nákazy HIV. Koncem měsíce Února 2011 jsem se nechávala anonymně testovat na HIV. Výsledky byly negativní - v pořádku. Koncem měsíce Února 2012 jsem byla na imunologických testech. Výsledky byly v pořádku. Došlo k orálnímu styku s ejak. do pusy, hlubokému líbání a škrábnutí, ze kterého tekla krev. Myslíte si, že jsem dodržela potřebnou dobu, která je třeba, aby se objevila nákaza HIV v krvi, když jsem se nechávala anonymně testovat? Případně našly by se při nejmenším nějaké anomálie v imunologických testech v únoru 2012, které by mohly být podezřelé? Co se týče ostatních potíží - mám častou kvasinkovou infekci v pochvě, a mám často respirační onemocnění se zvětšenými uzlinami. Děkuji za informace.

Odpověď odborníka:

dobry den určitě by došlo k aktivitě protilátek za dobu 2 let. Protilátky se po infekci začnou vyvíjet a stávají se pozitivní za 2 měsíce. Uzliny u infikovaných pacientů nejsou lokalizovány pouze na krku nebo jednom místě ale na více místech po těle. Pakliže trpíte respirační infekcí doporučila bych ještě vyšetření na chlamydia pneumoniae a mykoplazma pneumoniae, co se provádí z krve. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: