Nitroděložní tělísko dana, doživotní ponechání

Dobrý den, je mě 52 let a mám už 30 let zavedené nitroděložní tělísko Dana (stále stejné po porodu druhého dítěte). Chodím na pravidelné gynekologické kontroly, nikdy jsem neměla gynekologické potíže (výtoky, nepravidelnou nebo silnou menstruaci atp.), cytologie je v normě. Nyní jsem druhý měsíc bez menzes bez špinění. Dotaz: Je možné ponechat si i nadále nitroděložní tělísko, když nejsou problémy? Maminka po vyjmutí tělíska, které měla také 30 let, začala mít gynekologické problémy a půl roku krvácela, takže se vyjmutí obávám, když doteď žádné problémy nemám. Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Tělísko by bylo v každém případě vhodné odstranit má se to provést již po 5 letech. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: