Nosní mandle

Dobrý den, kvůli lupání v uších jsem podstoupila vyšetření (takové kovové trubičky do nosu, omlouvám se,název přístroje nevím). Prvním lékařem jsem byla odeslána s jakýmsi podivným útvarem v nose (nosní sliznice a mandle), ze kterého je třeba vzorek do nemocnice. Zde mi bylo řečeno, že ve věku 22 let by nosní mandle měla mizet, já ji však stále mám, zřejmě dokonce zvětšenou, spolu se zvětšenou nosní sliznicí (asi mi tam něco narůstá), jelikož trpím OCD z rakoviny a nemocí, tak jsem ihned podstoupila krevní testy na přítomnoat rak. buněk v celém tělo, byly velice podrobné a vše je prý v pořádku. Stále mi však vrtá hlavou, zda se nemůže ten nález či zvětšení nosní madle (sliznice) nějak časem přehoupnout k dalšímu zvětšování a přerůst až v propuknutí rakoviny. Mám se tedy spokojit s výsledky testů, které potvrdily, že nález v té dané době nebyl zhoubný nebo mám zkoumat dál a bát se, že se časem do zhoubného překulí?Ještě chci podotkout, že trpím zadní rýmou, kdyby zde byla spojitost. Mám tedy toto zvětšení dále sledovat nebo je to po těchto testech zbytečné a ani do budoucna se z toho nevyvine rakovina. Omlouvám se za zmatený dotaz, jsem na tom psychicky dost špatně. Děkuji za opdpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rakovina se ze zvětšené nosní mandle skoro nikdy nevyvine, pravdu můžete obavy pustit z hlavy, ted se soustředte na léčení OCD, protože toto onemocnění vám způsobuje v životě více potíží než případně zvětšená nosni madle nebo zadní rýma. Zkuste k léčení psychiky (pokud se někde léčíte - doporučovala bych dobrého psychiatra) přidat i klasickou psychoterapii a nebo pátrat po kořenech vašich psychických obav a tísní s psychosomatickou mediínou, kontakty na specialisty v tomto oboru zde: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: