Nosni mandle

Dobry den, moje mala ma udajne zvetsenou nosni mandli. Ma zalehle usi a prosvita ji za bubinkem hnis. Doporucili nam abychom nosni mandli vytahli, jenze mam z toho obavy, ctu ruzne krece a komplikace pri tomhle zakroku. neexistuje jina moznost jak lecit tyhle problemy ? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Nikoleto. V případě, že jsou dlouhodoběji přítomny potíže související se zvětšení nosní mandle (porucha sluchu, chrápání, záněty středního ucha...) je její odstranění na místě, jde o běžný zákrok s velmi malým rizikem komplikací. Situaci ale musí samozřejmě vyhodnotit lékař, který dceru viděl a vyšetřoval, podobné stavy je nutné hodnotit přísně individuálně. Je také na příslušném ošetřujícím lékaři, aby Vám vše vysvětlil - neváhejte se jej tedy na cokoliv nejasného vyptat.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kardiostimulátor oslaví půl století existence
Články: Kardiostimulátor oslaví půl století existence
První kardiostimulátor byl...
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: