Nosní mandle

Dobrý den. Sedmi letý syn trpý opakovanou rýmou.Zprvu hnisavá hlenovitá - po nasazení antib.kapek čirá ale hlenovitá.Má zvětšenou nosní mandli.Chtěli nás poslat na její vyndání,ale vzhledem k tomu že syn je hemofilik- faktor 8 , 18% zatím od toho upustili.Stříkáme kortikoidní sprey Avamys. Přes den to jde. V noci neustále chrápání,zvýšené pocení a noční pomočování,mám strach aby nešlo o spánkovou apnoe.Když ho v noci pozoruji zdá se,že občas lapá po dechu.Nevím co dělat.Poradíte? Jde ještě jiná léčba? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je podezření na spánkovou apnoi, je vhodné monitorování ve spánkové laboratoři, které tyto problémy objasní - je to jednoduché vyšetření, kdy se dítě přes noc hospitalizuje a spí pod dohledem kamery a je napojené na různé monitory včetně EEG. Vhodné by bylo doplnit i alergologické vyšetření, zda by rýma nemohla mít alergickou příčinu. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: