Nosní mandle

  • Dotaz od: Věra jackelová
  • Publikováno: 3.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, mám dotaz ohledně odstranění nosní mandle u 3,5leté dcery.Dcera mluví,ale má špatnou výslovnost,nebývá nemocná,nechrápe.Z Foniatrie nás poslali na ORL.Ale tam bez jaké koli kontroly,nám doporučili odsranění mandle.Je to běžné,že se nemusí dělat vyšetření a jít rovnou na zákrok.Děkuji Věra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejeví se mi to jako obvyklé, jisté vyšetření by bylo na místě. Zkuste jít na vyšetření k ORL lékaři /např.ambulantnímu/, který by posoudil stav mandle a další možné příčiny špatné výslovnosti - budete mít jistotu, že se nikde nic nepřehlédlo a určitě lepší pocit z pečlivější péče. Lékař může mít jiný názor, hlavně mě mate, že holčička nechrápe, není nemocná, nehuhňá, jen má potíže s výslovností...Nechte ji vyšetřit u nestranného ORL lékaře - třeba nebude odstranění nutné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: