Očkování proti hpv - možné komplikace

Dobrý den, mám na Vás pár otázek: 1) Může být účinnost vakcíny proti HPV ovlivněna léky na podporu žilního systému (Detralex), případně jsou nějaké známe kontraindikace? 2) Snižuje se účinnost vakcíny s vyšším věkem při aplikaci? Je mi 26 let, pohlavní styk jsem ještě neměla. 3) Může být reakce na vakcínu zhoršena když mám "křehké" stěny cév? Děkuji Vám za zodpovězení dotazů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 1) nemůže. Kontraindikace podání vakcíny je přecitlivělost (alergie) na některou ze složek vakcíny a akutní horečnaté onemocnění. 2)nesnižuje. 3) při křehkých cévních stěnách může s větší pravděpodobností dojít ke krvácení při vpichu (obecně při jakémkoli vpichu, ne jen při aplikaci téhle vakcíny) s možnou tvorbou modřiny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: