Ohyb kolena po totální endoprotéze

  • Dotaz od: josef skácel
  • Publikováno: 10.7.2013
  • uLékaře.cz

Pane doktore, do jakého úhlu by se mělo ohýbat koleno po 6-týdnech od operace při pravidelném cvičení? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na ortopedii se preferuje ohnutí, tedy flexe kolena do 110 st., sám se domnívám, že dosažení ohnutí kolena do 90 - 100 st. je dostačující pro sed a protočení rotopedu. Od kolena s endoprotézou neočekávám dřep a ani si jej nepřeji, protože přispívá ke zhoršení stability implantátu v kosti. Od nového kolena očekávám odeznění bolesti a bezchybvnou nosnou funkci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: