Ohyb po plastice předního křížového vazu

Dobrý den, jsem 6 týtnů po plastice předního křížového vazu. Koleno po rozcvičení ohnu na cca. 120°. Ortopéd mi ale řekl, že pokud za měsíc koleno neohnu více - téměř úplně, bude mi proveden redres. Chtěla bych se zeptat, jestli je redres nutný. Měla bych už nyní (v 6-ti týdnech od operace) ohnout koleno daleko více? Zatím mám pocit, že víc to ani nelze, ale redres určitě podstoupit nechci a udělám pro to cokoliv. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Je třeba srovnat hybnost operovaného kolena s kolenem zdravým. Ohnutí 120 st. je považováno za ohnutí, flexi, zvyklou a další zlepšení o 5 až 10 st. je možno dosáhnout rehabilitací a zvyklou zátěží. Redres se při 120 st. flexe obvykle neprovádí. Poraďte se svým ortopedem a rehabilitačním lékařem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: