Otěhotnění a léky užívané partnerem

Dobrý den, rádi bychom s partnerem založili rodinu, on se však léčí na Bechěrev. chorobu - nejprve užívanou Aravou a po té po jejím vysazení léky Salazopyrin a Recoxa. Léčba je dlouhodobá. Ráda bych se tak zeptala, zda užívané léky neovlivňují kvalitu spermií. Ošetřující lékař radí vyčkat, ovšem partnerova léčba je dlouhodobá. Prosím o názor. Děkuji. Petra, 34 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemyslím si, že by tyto léky nějak ovlivnily kvalitu spermií.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: