Penester

Dobrý den, na léčbu androgenní alopecie mi byl doporučen Penester a to z důvodu látky finasterid, která účinně snižuje hladinu dihydrotestosteronu v krvi i v prostatě. Je mi 23 let. Penester používám jako prevenci proti padání vlasů. Doporučil mi ho doktor, dělal mi i testy na DHT, PSA, testosteron, jaterní testy...všechno jsem měl v normě a tak mi předepsal Penester. Užívám čtvrtku tablety denně. To je 1,25mg. Můj problém je v tom, že jsem četl v příbalovém letáku, že tento lék má hodně vedlejších nežádoucích účinků. To co zajímá mně, je jestli tento lék může u mně způsobit neplodnost?? Protože by jsem chtěl mít v budoucnu rodinu. Ptám se proto, nebo Penester užívám asi 2 týdny a všiml jsem si v ejakulátu něco, co jsem tam předtím neměl. Jedná se o to, že se v ejakulátu nachází nejaké nevim jak to nazvat, ale vypadá to jako, kdyby jste do vody nakapal par kapek oleje. Jsou tam takovéto řekněme kapky o velikosti zápalkové hlavičky, které mají trošku více žlutou barvu jako okolní ejakulát a jiná trošku rosolovitá konzistence. Tech kapek je tam tak 4-5, které mají jinou konzistenci. A proto žádám o radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste se podíval do příbalového letáku takového "obyčejného" léku, jako je např.aspirin, žasl byste. Nežádoucí účinky nejsou ale vypsány proto, aby se jich lidé obávali a lék odmítali, ale aby lékaři věděli, jaké druhy vedlejších účinků by se mohly vyskytnout u pacientů s tím kterým lékem. Tyto než. účinky jsou pečlivě monitorovány a lékaři je velmi ostřížím zrakem sledují. Pokud by se u vás při užívání léku vyskytly, jistě by lékař terapii upravil. U léku Penester je uváděno: Nežádoucí účinky nejsou běžné a většinu mužů nepostihují. Vy máte absolutně nejmenší dávku, není se čeho obávat. Proto tedy, ve vašem případě bych vyzkoušela, jaký budet e mít profit z léčení uvedeným lékem a pokud se náhodou vyskytnou n.ú., můžete diskutovat s lékařem. Konzultujte s ním i současné změny v ejakulátu, ale složení ejakulátu je ovlivněno i stravou, pitným režimem a podobně. ....Zeptejte se na to otevřeně lékaře (má velké zkušenosti se souborem svých pacientů, kteří lék užívají), ale rozhodně o plodnosti rozhoduje hlavně počet a pohyblivost spermií, ne složení ejakulátu. Popř. je možné o vyšetření spermiogramu (počet a pohyblivost spermií)požádat, ale je to opravdu podle mého mínění zbytečné.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: