Penicilin

Dobrý den, beru penicilin na anginu.. Zbývají mi 2 dny do dobrání a madle mě stále bolí.. Teplotu nemám, ale pořád nemůžu polykat.. V moči navíc silně cítím zápach toho PNC.. Je to normální? A proč to ještě nezabírá?... Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážený pane Aleši, zbytky penicilinu se ledvinami vylučují do moče, a proto je moč cítit po penicilínu.Pokud užíváte penicilin více jak tři dny a dosud nedošlo ke zmírnění či vymizení obtíží, není pravděpodobně penicilín účinným antibiotikem k potlačení konkrétní infekce. Doporučuji Vám konzultovat Váš stav s praktickým lékařem a domluvit se na změně léčivého přípravku. Pokud jste před zahájením léčby anitibiotikem nepodstoupil mikrobiologické vyšetření (výtěr z krku), musíte na toto vyšetření počkat tři dny po ukončení užívání antibiotika, aby výsledek byl hodnověrný a mohl Vašeho lékaře nasměrovat k volbě jiného než penicilínového antibiotika. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: