Pharmatex

Dobrý den, kvůli zdravotním problémům nemohu používat HA a na internetu jsem se dočetla o krému Pharmatex. Ráda bych se zeptala, jaká je účinost právě tohoto krému (četla jsem, že je účinějši, než ostatní spermicidní krémy). Velmi nerada bych otěhotněla, proto bych ho používala v kombinaci s přerušovanou souloží, popřípadě ještě počítáním plodných dnů. Myslíte, že je tato ochrana spolehlivá? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spolehlivost spermicidních krémů bude v podstatě podobná, Pharmatex má o něco nižší pearl index. Kombinací s přerušovanou souloží či počítáním plodných dnů se spolehlivost výrazně nezvýší. Možná byste mohla používat spolehlivější čistě gestagenní hormonální antikoncepci nebo nitroděložní antikoncepci.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: