Pneumokok v krku

Dobrý večer,mám syna kteremu je 11let už od ledna to začalo postupně mněl opakovaně zelene rymy,dostal antibiot.kapky,pak znovu dostal hustou zelenou rymu a kašel,,vyklubalo se s toho i zanět prudušek udelali mu vyter z krku a našli,,pneumokok,,dostal antibiotika asi před měsicem,,dobral to před deseti dny,ale opet odchodil jen par dni do školy a dostal zase zvyšenou teplotu trva jen jeden den,ale synovi neni dobře je unaveny a ma kruhy pod očima,,,ted se mu objevili i bile skvrny na mandlich,,ale v krku ho neboli.prosím Vas moc o radu,,nevím si rady.pan doktor mu bral krev a je vše v pořadku,,ma i dost obrann.latek řikal,,tak nevím.děkuji za odpověd adamcová

Odpověď odborníka:

dobrý den u dětí se poměrně často přenáší a předávají v kolektivu respirační infekce a cirkulují poměrně dlouhou dobu. Bylo by dobré udělat opět výtěr a také odeslat sputum (hleny) na bakteriologiocké vyšetření a počkat na citlivost na které antibiotika je bacil citlivý. Pakliže nevyjde žádní citlivost, není třeba se nutit do lépčby antibiotiky. Také bych doporičila udělat vyšetření laboratorní a to jak sedimentaci, CRP, ASLO a krevní obraz. Většinou volbou léčbu je antibiotikum penicilinového typu, klasický peniclin a to bud v injekcni forme nebo v tabletách dostatečně vysokou dávku a dostatečně dlouho - minimálně 7 dnů. Také bych doporučila, existuje tzv.perorální bakteriální vakcína, Broncho-vaxom pro děti do 12 let. Je to podpurná léčba zlepšujhící slizniční imunitu proti nejčastějším bakteriím v dýchacích cestách, kam patří i str. pneumoniae. Doporučila bych dávkování 1x1 cps ob den až do vybrání, je tam 30 cps takže léčba by trvala 2 měsíce, ale účinek je velice pozitivní. S pozdravem S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: