Pneumokok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je běžný bacil pneumokoka v nosohltanu - potíže pokašlávání, posmrkávání, rudé líce které trvají asi rok.Je nosič nebezpečný pro nenaočkované miminko?Může tento bacil ohrozit i jeho nosiče?Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Pneumokok způsobuje m.j. zánět plic, meningitidu (zánět mozkových blan) a zejména záněty středního ucha. Vzácností není poškození sluchu nebo dlouhodobé dechové obtíže, způsobuje častou nemocnost dětí obecně. Nosič nebezpečný být může, sám je ale asi imunní vůči pneumokoku, jinak by u něj již dávno infekce propukla - o něj se tedy nebojte. Pokuste se izolovat nosiče od miminka a poradte se se svým pediatrem o zařazení očkování proti pneumokoku do očkovacího schematu vašeho dětátka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: