Postinor a antidepresiva

Dobrý den, již nějakou dobu užívám antidepresivum Elify 75mg. Kvůli těmto lékům, jsem před několika měsíci musela vysadit dlouhodobě užívánou antikoncepci Minisiston z důvodu, že jsem neustále krvácela a gynekologem mi bylo řečeno, že stejně bude antikoncepce neúčinná a krvácení neustane, takže mi bylo doporučeno ji neprodleně vysadit. Od té doby jsem vlastně nechráněná. A stala se mi s přítelem nehoda, tudíž jsem si šla zakoupit Postinor. Bojím se tedy, za mi antidepresivum neovlivnilo správný účinek Postinoru. V lékárně mi bylo řečeno, že se to vzájemně neovlivňuje. Pořád mám v hlavě myšlenku s antikoncepcí, jak se stala neúčinná při užívání antidepresiv. Chtěla bych se tedy ujistit, zda Postinor funguje při současné užíváním antidepresiv správně jak má. Vzala jsem si ho asi po 6 hodinách od nehody a druhý přesně po těch 12 hodinách. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Postinor jednorázově použitý by neměl být antidepresivem ovlivněn. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: