Postinor 2

Dobrý den,užívám hormonální antikoncepci Yadine,druhý den pauzy jsem zřejmě zbytečně užila Postinor 2 ze zpanikaření kvůli prasklénu kondomu.Chyb v užívání Yadine si nejsem vědomá.Postinor jsem vzala přesně dle návodu první tabletu asi 13 h po styku a následující za 12 po té první.Obvykle dostávám menstruaci 4,nebo 5 den pauzy a dnes je již 6 den a stále nic,jen mě docela hodně bolí břicho,jako před menstruací.Chtěla bych se zeptat,jestli je třeba se něčeho obávat a za jak dlouho můžu zase začít brát kontinuální antikoncepci?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepci užívejte jako obvykle, tedy po 7 denní pauze začněte s novým platíčkem. Těhotenství se určitě neobávejte, pokud užíváte Yadine pravidelně, jste chráněna před otěhotněním i během pravidelné 7 denní pauzy, a proto není třeba užívat Postinor. Užití Postinoru během pauzy v užívání antikoncepce je příčinou nepravidelnosti v krvácení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: