Postinor a crohnova nemoc

Dobrý den, nikde jsem nenašla vysvětlení, proč je problém používat Postinor při Crohnově nemoci, která je přímo uvedena v příbalovém letáku? Chrohnovu nemoc mám už 10 let, za tu dobu jsem musela Postinor použít už potřetí, protože k lékům, které beru (pentasa, imuran, budenofalk, aktiferin) mi gynekoložka nenašla žádnou vhodnou antikoncepci, takže kondom je moje jediná možnost a holt někdy selže. S postinorem problém nemám, není mi po něm nevolno, ale spíše mě zajímá, jaký má vliv na Crohnovu nemoc a zda existuje ještě něco šetrnějšího. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jsem přesvědčen ,že jednorázová aplikace Postinoru nemůže mít negativní vliv na vaši Crohnovu chorobu. Často se kontraindikace přepisují z jiných pravidelně užívaných léků. Jako vhodnou antikoncepci bych u vás viděl tělísko s levonorgestrelem , kdy se hormon uvolňuje do sliznice a v kvi jsou hodnoty stonásobně menší a nemají negativní vliv na celkový stav organismu. / tělísko se může zavádět i u žen po infakrtu atd. / Můžete si o tom promluvit se svých gynekologem. s pozdravem MUDr. Vilém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: