Prolaktin

dobry den chcem sa spytat : mam zvyseny prolaktin teraz to mam prvy krat a na nete som citala ze to moze sposobovat nador .? mam sa kvoli tomu znepokojovat a vyhladat lekara? ja beriem 3 roky antikoncepciu.a nasadil mi noprolac a duphaston.dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, jak moc je prolaktin zvýšený...nejde takto odpovědět. Informace podrobnější naleznete na stránkách www.prolaktin.cz. Pokud víte, že máte prolaktin zvýšený, jistě vám jej nějaký lékař nechal stanovit a potom se jej ptejte, jak se bude léčit a ev. vyšetřovat příčina zvýšení (nádor na podvěsku mozkovém se dobře stanoví CT vyšetřením, ale nejlépe NMR - magnet. resonancí, ale hodnoty musí být hodně vysoké, při mírném zvýšení se nic nezjištuje, jen se hodnoty prolaktinu kontrolují). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: