Prolaktin

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na pár věcí: Už 8 měsíců se snažíme o miminko (bohužel - marně) Mám zvýšený prolaktin v krvi (hypofíza je v pořádku) Dostinex nezabírá (pouze krátkodobě) A teď mi lékař řekl - zkoušejte to dál... Nevím zda-li bychom neměli pokračovat v nějaké léčbě (zda-li teda nějaká vůbec je) Dále pak mi krev nabírá brzy ráno, ale doslechla jsem se že je první den menstruace a brzy ráno uplně nejvyšší - je to tak v pořádku? Hodnotu prolaktinu mám cca 40. Na jaké vyšetření bych ještě měla jít? Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, prolaktin sice způsobuje nižší plodnost, ale zvyšuje ho i stres.nevím,jakou máte práci.pokud se "snažíte jen 8 měsíců", s dalšími vyšetřeními bych počkala.IVF centra obvykle doporučují soulož po dobu 1 roku 3x týdně mimálně.hodnotu nelze úplně zhodnotit, laboratoře se dost liší, záležřína použité metodě.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: