Spálová angina

Dobrý den, mé děti (dcera 7, syn 8 l)měly loni na jaře spálovou anginu, vyléčila se antibiotiky, v prosinci ji dostali znovu, též se léčila antibiotiky po té následoval pendepon. Při kontrolních výtěrech se u syna znovu našel sp.bacil, šel na další 2 dávky pendeponu, po té onemocněla dcera zase spálovu anginou, minulý týden dobrala antibiotika a se synem jsou opět poslány na 3x Pendepon. Ráda bych se zeptala, když u syna ani pendepon nezabírá, jaký je další postup. Jen podotýkám dcera je alergik,atopik a přesně před rokem byla na madlích, syn jinak bez alergií. Děkuji, B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, aplikace Pendeponu je zcela na místě a klidně bych pokračovala i delší dobu. U dcery tím že je alergička je velmi důležité, aby užívalalantialergické léky, aby stav nezhoršovala neléčená alergie. Doplnila bych i imunologické vyšetřen a zvážila bych léčbu bakteriálními lysáty k posílení slizniční imunity. Určitě by děti měly užívat probitoika.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: