Spálová angína

Dobrý den, syn 3,5 roku se ve školce nakazil spálovou angínou. Na základně výtěru z krku byl zjištěn streptokok A a nasazený antibiotika Ospen 400, které bere 4 den. Synovi se hned druhý den po nasazení antibiotik ulevilo a již nemá ani bolesti v krku ani další projevy nemoci. Chtěla bych se zeptat, zda je možné s ním chodit na chvíli ven, i když bere antibiotika, samozřejmě v době když nesvítí slunce. Udržet ho doma začíná být velmi obtížné. Děkuji

Odpověď odborníka:

Michaelo, vůbec nejde o to, zda Váš syn bere antibiotika či nikoli. Dostatečná doba léčení a dostatečně dlouhá rekonvalescence včetně ochrany před teplotními rozdíly a před kontaktem s možnou infekcí venku jsou základem úspěšného vyléčení. Chápu, že je obtížné syna doma udržet, ale rozhodnout se, zda budete mít syna zdravého či opakovaně nemocného vlivem nedokončené léčby, je na Vás. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: