Spálový bacil, penicilin

Dobrý večer.I já mám otázku ohledně spálového bacilu.Syn ho má, dostal Penicilin. Bude ho brát velmi dlouho-25 dní.Chtěla bych se zeptat, zda je možné, pokud zajistím, že se nebude namáhat a nedostane se na slunce, aby navštěvoval mateřskou školu, nemůže nikoho nakazit? Dále bych ráda věděla, proč se vlastně při užívání Penicilinu nesmí namáhat a přijít na slunce, v příbalovém letáku jsem tuto informaci nenašla. Ještě poslední dotaz, syn měl před cca 6 měsíci streptokoka, což je, pokud se nepletu,v podstatě to samé, či příbuzné spálovému bacilu.Celkově je teď častěji nemocný.Bylo by podle vašeho názoru vhodné nechat odstranit krční mandle??Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, začnu Vaší druhou otázkou - streptokok a spálový bacil je dvojí označení pro jednu bakterii. Po dobu léčby bych chlapečka raději do školky neposílala, bude oslabený, a právě proto se děti léčené antibiotiky mají vyvarovat fyzické námaze. Při pobytu na sluníčku během užívání antibiotik hrozí vyrážka. Pokud se u Vašeho syna opakují angíny, pak je odstranění mandlí jistě ke zvážení, proberte tuto možnost s ORL specialistou, kterého byste se svým synem jistě měla navštívit. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x