Streptococus anginosus-přenašečství

Dobrý večer už rok se léčím na streptokoka anginosus.Jsem po dobrání penicilínu,ale stále ho při výtěru z krku mám.Paní dr.říkala,že jsem bacilonosič.Může mi tento streptokok nějak poškodit orgány?jsem pro své okolí nějak nebezpečná?můžu se ho zbavit jinou cestou ,než vytržením mandlí??Můžete mi prosím o tomto bacilu tohoto typu něco více napsat?..je to přímo..podle výsledků-Streptococus anginosus eMLSB,betahemolytický STR.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato bakterie patří do skupiny streptokoků, stěnový (murální) antigen G. Chováním je podobný str.pyogenes (murální antigen A), způsobujícímu jhnisavé angíny. Poškodit orgány by Vám tento streptokok neměl, zejména pokud máte v pořádku imunitu (pokud netrpíte poruchu imunity). Nebezpečná byste být neměla. Zbavit se ho - no, sám o sobě by Vám neměl škodit, zda Vás někdy opustí bez vytržení mandlí to je otázka. Podrobnější informace ohledně streptokoků zde http://www.biotox.cz/toxikon/bakterie/bakterie/streptococcus_pyogenes.php .

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x