Streptokok

Dobrý den, už měsíc mám problémy s kašlem.. Byla jsem u doktorky na výtěru a našli mi streptokoka (zaslechla jsem něco jako betadický, tudíž předpokládám typ B). Po dvou pokusech však nevyrostala žádná citlivost na antibiotika. Dostala jsem tedy Augmentin, ACC a Pamycon do nosu, bohužel si myslím, že to nezabralo.. Jsem už týden po dobrání antibiotik a je mi stále stejně, ale nadto teď mám zvýšenou teplotu 37,3 a přidala se mi silná rýma a bolesti v krku.. Navíc mám strach, aby se to nepřeneslo i na přítele.. Zatím úspěšně odolával, ale teď už začal také kašlat.. Potřebovala bych se toho co nejdřív zbavit, protože mě to omezuje ve škole a do čtrnácti dnů musím podstoupit druhou dávku očkování proti klíšťové encefalitidě.. Předem děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Jedná se o bakteriální zánět. Pokud byl zachycen streptokok (nejspíše jste přeslechla "beta hemolytický"). Stálo by to asi za další výtěr a kultivaci a taky asi za změnu antibiotické léčby. Doporučuji Vám v léčbě pokračovat. Prospěje Vám, když ulehnete, budete hodně spát, pít teplý čaj a potit se. Jezte lehká jídla a postarejte se o přívod vitamínů.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x