Streptokok ve výtěru z krku u 9leté dcery

Dceru bolelo v krku měla jeden den zvýšenou teplotu 37,5 má v krku čepy,ve výtěru vyšel streptokok,ale problémy ustoupily jen je častěji unavená.loni měla to samé a byla přeléčena 3x antibiotiky 2x po přeléčení vyšel znovu streptokok.Musí být opět přeléčena antibiotiky?Je i jiná možnost léčby?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano, pokud ve výtěru z krku vyjde streptokok a má čepy, je vhodné to přeléčit - pokud se u Vaší dcery tyto obtíže opakují, bylo by vhodné podávání penicilinu v každodenních injekcích do zadečku. Pokud by se obtíže nadále opakovaly, bylo by vhodn=é navštívit ORL specialistu, aby zvážil případné odstanění krčních mandlí - tonzilektomii. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: