Streptokok v prsu- nepřišlo se na něj hned

Dobrý de, kojila jsem asi 2 měsíce se streptokokem v prsu, kojila jsem i se 40 teplotou než mi zabraly druhé ATB. Ubléžila sem tím nějak miminku? Může se streptokok dostát do mléka? Měla jsem neustále obtíže se záněty celé šestinedělí (přeléčeno xorimaxem-zabral jen na čas zánět se vrátil) a na streptokoka mi přišly asi 7 týden po porodu (přeléčeno augmentinem).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, streptokok je běžný patogen, který způsobuje zánět prsu a doporučuje se kojení nepřerušovat, miminku jste neublížila, nebojte se. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: