Streptokok versus herpes genitalis

Dobrý den, mám léta potíže - chronickou tonzilitidu spojenou s herpes genitalis. Tyto potíže se vyskytují buď střídavě v krku na čepech a nebo na genitáliích a nebo současně. Při stěru z čepu mandlí byla zjištěná normální "flóra" ale v pochvě byl nalezen streptokok. Při přeléčení antibiotiky je cca 14 dní klid, ale pak se problém vyskytne znovu. Nutno ještě podotknout, že chodím na vakcínu imunoglobulínu na zvýšení imunity, ale poslední jsem absolvovala před 3 měsíci. Po dobu této pauzy se potíže vyskytovaly často, při vakcíně se obtíže nevyskytovaly tak často. Co byste mi poradila? Děkuji moc za pomoc!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinnost aplikace intramuskulární imunoglobulinů je ca 3-4 týdny, potom se protilátky již rozloží a účinek není. Pokud Vám léčba pomáhala, byla by vhodná aplikace cca v měsíčních intervalech. Nevím jaké jsou hodnoty Vašeho imunologického vyšetření, takže samozřejmě posouzení dávkování je na Vašem ošetřujícím lékaři. Určitě bych doporučovala pravidelné užívání probiotik, aby se udržovalo přirozené bakteriální osídlení Vašich sliznic. Při výsevu oparu , byste si co nejrychleji úplně v počátcích příznaků měla nasadit Herpesin v tabletách a užívat 5x denně s noční pauzou eventuelně lze zkusit přidat aplikaci intramuskulárně vitamín B.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: