Streptokok v pochvě, i v krku i moč trubice a možná nákaza od přítele?

Již nějaký čas mě trápily gynekologické problémy. Moje gynekoložka mi dělala testy a prý bylo vše v pořádku. Vše začalo v době, kdy jsem měla sníženou imunitu. Následoval kašel, který se občas lepší. Spolu s bolestí v krku, občas po ránu i při polykání. Neustále mám pocit sucha v krku, ač pitný režim dodržuji svědomitě. Také mám bolesti sliznice pod jazykem, pálí, hlavně při pohybu jazyka a při jídle. Později mi začaly problémy s močením. Neustále se mi chce na záchod. I minutu po té, co si odskočím. Gynekoložka mi kontrolovala moč (podle toho papírku). Problémy přetrvávaly, i hnědožlutý výtok. Změnila jsem tedy gynekoložku a ta mi v kultivaci objevila streptokoka. Předepsala mi antibiotické čípky dvě balení každé po 6 dnech. Je možné, aby streptokok byl i v moč.trubici a v krku? Vyřeší čípky i toto? Mám si dojít na další vyšetření (příp.na jaké)? A neměla bych poslat na vyšetření i partnera? Kam a na jaká? Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Paní Anežko,
streptokok může být i v oblasti krku a v oblasti pochvy, v oblasti krku se léčí nasazením celkových antibiotik, v oblasti pochvy nasazením lokálních léků, jak uvádíte.
Pokud je gynekologická léčba s malým efektem na močové cesty, je možno doplnit ještě urologické vyšetření a nasadit léčbu podle výsledku urologického vyšetření.
Vyšetření partnerů provádí urolog nebo dermatovenorolog.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kondylomata a kvasinková onemocnění opakované | Od: Jitka Dudkovičová | 27.6.2015 11:27
Dobrý den,velmi prosím o radu pro mou
dceru,která opakovaně trpí na záněty
moč.měchýře,dále na kvasinkové a plísnové
onemocnění a aby toho nebylo málo,přidala se k
tomu kondylomata,které ji paní doktorka
odstraňovala podophylinem,ale společně s tímto
ji zjistila opět kvasinky a nasadila forcan,tablety
na zavádění a mast clotrimazol,ale dcera tvrdí,že
se jí rozšířili bradavice všude okolo a je to
horší.Musím zmínit,že od malička trpí na
opakované onemocnění horních cest
dýchacích,pozitivní byl vir Epstein a Barrové,již v
šesti letech,odstanění nosní mandle,časté záněty
v uších a krku,poslední dva roky opět opakované
záněty horních cest a dutin a nasazeny léky
Broncho-Vaxom a ráde bych se zeptala,neměli
bychom prosím požádat o doporučení na
imunologii,co se týká těch gynekologických
potíží?já sama jsem měla před několika lety
léčbu vakcínami z imunologie.Prosím
Vás,poraďte,jak máme postupovat dále a jak
popřípadě předejít a léčit ty bradavice.Také jsem
se dočetla,že by se měla posílit střevní
mikroflora a imunita.Děkuji mnokrát za pomoc a
radu,přeji krásné dny
reagovat
re:kondylomata a kvasinková onemocnění opakované | Od: uLékaře.cz | 29.6.2015 10:29
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x