Těhotenství a doxycyclinum

Dobrý den, moc prosím o radu. Začala jsem užívat na 20 dní antibiotika Unidox Solutab, Doxycyclinum 100mg....před začátkem léčby jsem si dělala test zda nejsem těhotná, protože mě paní Dr. varovala, že to nedoporučuje. Test byl negativní ale bohužel jsem právě zjistila že mi tehdy neukázal pravdu, jelikož jsem v 6 týdnu těhotenství....krmila jsem tedy dítě 20 dní těmito antybiotiky...:-( Jaké je riziko? myslíte, že se dá nějakými testy zjistit poškození plodu? moc děkuji za odpověď. S pozdravem Lena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika jsou v těhotenství kontraindikována. Vyhledejte oddělení lékařské genetiky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: