Tromboza - xarelto

Dobrý den, v létě jsem si zlomila kotník. Po 7 týdnech mi sundali sádru. Týden na to jsem dostala trombozu, lýtkovou i stehenní. Dostala jsem lék xarelto. Nyní je to 3 měsíce, co beru xarelto a léčím se a další 3 měsíce mám ještě xarelto brát. Můj hlavní problém je ten, že opět mě začala noha bolet, mám ji nateklou a lehce do červena zbarvenou. Bolest je velmi podobná, jako před těmi třemi měsíci, kdy jsem dostala trombozu. Předtím jsem měla bolest jen v lýtku, nyní ji mám více okolo kotníku a v ohybu na nártu, bolest lýtka je slabší. Je možné, abych dostala znovu trombozu nebo se mi zhoršila, když se na ní léčím a beru léky? Na kontrolu mám jít za necelý tři měsíce. Nevím, zda je možné, aby mi lék přestal pomáhat. Nebo zda je to běžné, že se bolesti při léčbě vrací. Prostě mám pocit, jakobych tu trombozu znova dostala. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte pocit, že se bolesti zhoršily doporučuji kontrolní UZ žil. Může se stát, že Xarelto z nějakého důvodu na Vás nefunguje. Pokud bude nález na UZ žil stejný, bude se jednat o jinou příčinu. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: