Účinek antikoncepce a infekční průjem

Dobrý den, prošla jsem si diskuzi, nicméně si stále nejsem jistá v jedné otázce. Dnes mi byla prokázána kampylobakterióza, s těžšími průjmy jsem se trápila něco kolem 3 dní, teď už je to mnohem lepší, průjmy odezněly. Vím, že průjem ovlivní účinnost pilulky, zvláště pokud nastal do 4 hodin po jejím užití (což asi 2 dny nastal). Zajímalo by mě, za jak dlouho je účinnost HA po takovémto infekčním průjmu opět obnovena? Někde jsem četla, že 8. den, někde že 10... jak to tedy přibližně je? Jak dlouho se raději chránit i pomocí prezervativu? Děkuji mockrát za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji chránit se pomocí prezevativu v takovém případě po 7 dní bezchybného užívání antikoncepce, tedy zmíněný 8. den by již měl být účinek antikoncepce spolehlivý.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: