Antikoncepce průjem

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na účinek antikoncepce. V sedmidenní pauze jsem 7. den dostala z léků na cévy průjem (řídká stolice 4x za den), 8. den, jsem měla ještě nutkavou řídkou stolici dopoledne (asi 2x). Po obědě už jsem na toaletě nebyla, občasné křeče v břiše přetrvávaly. Prášek z nového blistru jsem si vzala v 22 hodin. Pokud by průjem nepokračoval, je účinek antikoncepce snížen nebo zachován? Kdy by účinek plně nastoupil? Měla bych ještě jeden dotaz. 3. den v pauze jsem měla pohlavní styk. Menstruaci jsem dostala jako obvykle 4. den. Pokud by se první prášek dostatečně nevstřebal, je riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, těhotná nebudete, pokud jste neměla 4 hodiny po užití tablety průjem, je účinek zachován:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x