Ureoplasma

Dobrý den, po opakovaných zánětech močového měchýře (4 roky) mi dnes dr.zjistil podle stěrů ureoplasmu. Jsem těhotná 14 týden, dr.předepsal AZITROMYCIN SANDOZ. Všude čtu, že ureoplasma má špatný vliv na plod. Před dvěmi týdny jsem byla na screeningu, vše bylo sice v pořádku, ale i přesto mám obavy. Může to ještě plod ohrozit?? Mohlo by mít nějakou vadu? Popř.i po těhle předepsaných lécích? Moc vám děkuju! Jsem bezradná a mám strach.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Nebojte. Ureaplasma je přítomna zhruba u 50% sexuálně aktivní populace. Pokud jde o vliv této infekce na plod, někdy se hovoří o vyšším riziku předčasného porodu, uvážíme-li ovšem jak vysoká je promořenost populace, lze říci, že u naprosté většiny těhotných nevede tato infekce k žádným komplikacím. Azithromycin je u těhotných běžně používán a gynekology a porodníky je považován za bezpečný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: