Ureoplasma

Vážená paní doktorko, mám dva měsíce pocit nafouklého podbřišku, trochu bolest a pálení při močení, po vymočení hned nutkání na další. Gynekolo. vyšetření byla v pořádku, lékařka mi zjistila ureoplasma. Dostala jsem antibiotika. Beru je 5 dní, mám stále pocit mírného pálení po močení, sem tam se objeví bodavá bolest v moč. měchýři a cítím jakoby tlak v něm, po vymočení se mi chce opět. Může toto způsobovat ureoplasma a za jak dlouho by antibiotika měla zabrat? Je mi 31 let, mám strach z rakoviny moč. měchýře, protože jsem nikdy s moč. měchýřem problémy neměla a tohle mne velmi trápí. A pokud si mohu dovolit ještě jeden dotaz-stejnou dobu mám problém při sexu, pouze při orgasmu mne velmi bolí, bodá v jednom místě, protože jsou gynek. vyšetření v pořádku, napadá mne, zda nemůže bolet močový měchýř nebo je to nesmysl? Děkuji a přeji pěkný den, RS

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko. Nevím, zda Vám Váš gynekolog provedl stěry z pochvy ke kultivačnímu vyšetření, ale pokuď se u Vás objevila ureaplasma v moči, lze předpokládat, že se bude na 99,9% vyskytovat i v pochvě- jedná se totiž o sexuálně přenosnou bakterii. První efekt antibiotik lze očekávat po prvních 3 dnech. Pokuď ale potíže trvají po doužívání antibiotik, zajděte znovu za vaši lékařkou, ať Vám vyšetří moč- je možné, že antibiotika na ureaplasma zabrali, ale po dobu léčby se v močovém měchýři mohl pomnožit kmen jiné bakterie, která je na užívané antibiotikum rezistentní. Taky mějte na paměti, že by se vyšetření měl podrobit aj Váš partner- pokuď je taky infikovaný ureaplasmou, může Vás znovu infikovat při sexuálním styku.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: