Vynechání antikoncepce

Byla jsem s přítelem na dovolené, kde jsem antikoncepci brala o dva dny déle, abych si tak oddálila menstruaci. Vždy beru 21 stejně barevných pilulek a poté týden neberu nic, jenže tentokrát jsem zapomněla a pauza mezi platíčky byla ne 7 dní, jak by měla být správně, ale 9 dní, v posledních dvou dnech, kdy jsem už antikoncepci správně brát měla jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk, je velká pravděpodobnost na otěhotnění? Děkuji, Hezký den

Odpověď odborníka:

Hezký den Veroniko, žádná antikoncepce není 100%, ani hormonální antikoncepce a ještě když se neužívá správně, riziko nechtěného otěhotnění samozřejmě stoupá. Jak dlouho je to od toho nechráněného pohlavního styku? Existují ještě tzv. tabletky poslední záchrany, které se dají užít cca 36 hodin po nechráněném pohlavním styku a zabrání otěhotnění, jsou na lékařský předpis. Velká pravděpodobnost na otěhotnění jistě není, určitá šance však ano. Budu Vám držet palce, abyste těhotná nebyla a napříště Vám doporučím větší pečlivost v užívání hormonální antikoncepce, či ještě navíc užívání bariérové antikoncepce, tedy např. kondomu. S pozdravem, K.. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: