Zápal plic - rekonvalescence

Naše 5-letá dcera má 2.den jednostranný zápal plic. Průdušky má čisté. 15.4. máme odjet do Rakouska na 4 dny lyžovat. Můžeme vzít dceru s sebou? Pobyt na horách by asi nevadil, ale nevím, jestli nebude vadit vysoká n.v. Budeme se pohybovat v nadmořské výšce 2500 - 2600 m. Jak dlouho má být dcera bez fyzické zátěže? Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

dobry den bude-li mít vaše dcera čistý snímek plic a dobrou sedimentaci, tak určitě múže na hory, ale výraznou zátěž bych nedoporučovala, aspoň tak měsíc po přeléčení. Je to předse jenom určitá zátěž pro organismus. S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: