Zápal plic u 8 leté dcery

Dobrý den, dcera má zápal plic, první týden nerozpoznaný, o víkendu nástup teploty do 38st. dcera si stěžovala na bolest pod pravou dolní čelistí, myslela jsem, že uzliny, v pondělí jsme šli k lékařce, rtg. prokázal pravostranný zápal plic. Po příchodu domů jsem si všimla, že má dcera modřinu na levém prsu, říkala, že kluci ji shodili na lavici, nechala jsem to být. Dneska jsem si všimla modřiny v místě, kde si stěžovala na bolest pod čelistí. Je to normální??? Může to mít spojitost se zápalem plic? Nikde jinde zatím modřiny nemá. Modřiny jsou dost velké, na prsu je protáhlá a mohla by souviset s pádem na lavici, do bradou je velikosti pětikoruny, zeleně vybarvená. Dcera na to, že má zápal plic se necítí unavená, cítí se dobře, není spavá. Je jí 8 let. Má pořád hlad. Nebýt rtg. a kašle, tak na ní nejde ani nic poznat. Myslíte, že mám kvůli modřinám plašit? Jsem z toho vystrašená, doktorce to samozřejmě nahlásím, ale jdeme tam až v pondělí. Děkuji vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že modřiny nemají souvislost se zápalem plic. Neplašila bych, podle mého názoru jsou modřiny následkem pádu ve škole. Pokud je modřina již zelená, znamená to, že je staršího data /krevní barvivo hemoglobin se rozkládá a mění barvu/. Pokud je dcerka jinak klinicky v pořádku, bez dušnosti, kašle, užívá antibiotika a netvoří se jí dál nové a nové modřiny, byla bych v klidu. Ať se brzy uzdravíte. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Články: Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Výlety do exotických zemí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Články: Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Lupénka neboli psoriáza je...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: