Zlatý stafylokok

Dobrý den! Můj přítel má již několik let v krvi zlatého stafylokoka. Nejspíš s tím souvisí i jeho letité problémy s akné, které ho frustrují. Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jak. Léčil se na kožním, ale neúspěšně. Kam se prosím můžeme v v Ústí n. L. obrátit? Jaká jsou rizika, kdybych s přítelem otěhotněla? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kdyby měl přítel stafylokoka skutečně v krvi, měl by daleko závažnější problémy než jen akné. Bakterie v krvi znamená vpodstatě otravu krve, což je potenciálně život ohrožující stav s vysokými teplotami, celkovou schváceností atd. a chronická rozhodně nebývá (neléčená otrava krve pacienta brzy, v řádu dnů, usmrtí). Přítel má spíše chronickou infekci kůže a/nebo sliznic. Konkrétního lékaře v ÚNL Vám nemohu poradit, ale zkuste se obrátit na kožní oddělení ústecké nemocnice. Těhotenství není stafylokokem nijak zvlášť ohroženo, tato bakterie je běžně přítomna na kožním povrchu a pokud u Vás nezpůsobí akutní horečnaté onemocnění (což je málo pravděpodobné, netrpíte-li nějakou poruchou imunity nebo závažným přidruženým onemocněním nebo nepícháte-li si pravidelně nic nitrožilně apod.), neohrozí ani plod.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: