Zlatý stafylokok

Dobrý den, měl bych dotaz týkající se zlatého stafylokoka. Zajímalo by mě, jak se přenáší a jak je nebezpečný. Čeká nás dovolená a zjistil jsem, že můj bratr má zlatého stafylokoka. Měl jej i loni, ale to ještě nevěděli, že jde o zlatého stafylokoka. Letos ho měla i jeho manželka a jedno z dětí (3,5 roční). Nyní jsou přelečováni antibiotiky, které by měly zabírat na tohoto stafylokoka. Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti ve věku 18-ti měsíců, mám obavu s bratrovou rodinou jet na dovolenou, aby se hlavně děti nenakazily. Zajímalo by mě také, zda je přenosný např. při používání stejné koupelny, toalety nebo i dotykem předmětů, které používal nositel uvedeného stafylokoka. Velmi děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zlatý stafylokok pro zdravého jedince nepředstavuje žádné nebezpečí, ale u oslabených lidí (např. starých, nemocných, v nemocnicích apod., s poruchami imunity, malých dětí) může vyvoval závažné i život ohrožující komplikace. Stafylokoka běžně nacházíme ve výtěrech z nosu,. krku či kůži u zcela zdravých lidí a není to žádný problém. Přeléčení se doporučuje tehdy, když způsobuje nějaké obtíže - anginy, kožní záněty apod. Bohužel někdy antibiotická léčba není příliš uspěšná, stafylokoky jsou dosti odolné, pokud i při kontrolním výtěru je nález stále pozitivní, doporučovala bych zhotovení autovakcíny a přeléčení tímto způsobem ( to by měl zajistit váš praktický lékař). Pokud je stafylokok na kůži, přenáší se kontaktem i předměty, pokud je v krku, pak kapénkovou infekcí. Vaše děti bych raději této infekci nevystavovala.

 
Líbí se vám odpověď?
+27 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zlatý stafylokok | Od: Irena | 11.5.2010 17:35
Mám ho taky už několik let.vyléčit se nedá ale můj homeopat mi ho už jednou přeléčil koloidním stříbrem.Stav se zlepšil ale po několika letech je tu zase.Takže si opět vemu stříbro a snad se to zase zlepší.
reagovat
stafilokok | Od: kohutová | 18.2.2010 08:51
Dobrý den ..chtěla bych se zeptatjestlise mi stafilokok muže dostat i do očí ..a zda tomu následuji i teploty ..mám u sebe v nučku zda ji nemohu nějak ohrozit děkuji za odpověd kohutová
reagovat
re:stafilokok | Od: Věra Kubištová | 7.4.2017 13:53
Paní Kohutová, já například zl.stafylokoka mám z nos. sliznice přepraveného už i právě t v očích, a sice 7. rok - a vyléčit úplně se to opravdu n e d á . Lweda uvést ho do tzv, klidového stavu, aby neřádil...a nevytváuřekl nepřetržitě výměsky...těmi všude obtěžuje, v nose neustálou suchou rýmou, někdy zas tekutým hlenem, a tím druhým zde, co jsem te%d potvrdila, stejně tak působí ve sliznicích pod očními víčky a všude v očních dutinách až na dno očních důlku, je štěstím, když lékař předepíše výrobu autovakcíny, já měla trochu smůlu, jednalo se o vakcínu vyrobenou z cizích složek tohoto bacilu, takže stoprocentně se to za 7 let nepohnulo, ale hnulo se s tím uvedením do klid,. stavu nakonec poněkud přece jen...a to jsem tu vakcínu užívala nepřetržitě s výjimkou horečnatých onemocnění, kdy se vakcína užívat nesní, snad skoro dva roky....s těmi nutnými přestávkami,. Koloidní stříbro před ní mi zabralo slabě jen na 30 procent...nestačilo vůbec. je to velice zlá, agresivní bakterie...7.4-.2017 V. Kubištová
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: