Zlatý stafylokok

Dobrý den. Byl mi zjištěn zlatý stafylokok v krku, měl jsem Antibiotika asi po 4 dnech nepříjemný pocit z krku zmizel(škrábání, pocit jako bych tam měl vlas). Dobral sem Antibiotika a ten pocit v krku mám znova. Mám jít opět k doktorce? Pro další Antibiotika? Nebo to časem zmizí. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Tomáši. "Zlatý stafylokok" může být přítomen v krku i u zcela zdravé osoby a lze říci, že je nepravděpodobné, že by byl hlavní příčinou pocitu škrábání v krku. Tento nález tedy sám o sobě není důvodem k léčbě antibiotiky. V případě trvání potíží je samozřejmě kontrola lékařem vhodná - k opětovnému přehodnocení příčiny Vašich potíží (se znalostí Vašeho celkového zdravotního stavu, životosprávy a dalších detailů...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: