Zlatý stafylokok

Dobrý den, mám tříměsíčního synka a výtěrem z nosu (dlouhodobě měl rýmu, která nešla odsát) mu byl zjištěn Zlatý stafylokok. Pediatrička nasadila Pamycon. Chci se zeptat, zda se tímto lékem dá tato bakterie přeléčit? Zda mám po ukončení léčby žádat znovu stěr, paní doktorka jej sama nenavrhla. A syna čeká v příští 14 dnech první očkování. Až bude bakterie přeléčena je nutno ještě pár týdnů vyčkat s očkováním? Děkuji za Vaše odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Radko! Zlatý stafylokok může být původcem hnisavé rýmy. Pamycon je lokální antibiotikum, na které by měl být citlivý a většinou k přeléčení lokální infekce touto bakterií stačí. Pokud potíže vymizely, myslím, že kontrolní výtěr není nutný a očkování můžete bez obav podstoupit. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: