Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Rizika potratu

Reklama
Reklama

Neplodnost, stav po potratu

Neplodnost a IVF Katka 19.6.2017

Dobry den. Byla jsem v 9+3 tt a v nevedomosti jsem pouzila epilacni pristroj s IPL technologii v oblasti bikin.Druhy den jsem zacla lehce spinit a za dva dny samovolne potratila.Ubehl rok a nedari se mi otehotnet.V mem pripade muze hrat roli i vek (40 ),ale pokud byl potrat zpusoben IPL nemohlo dojit... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, vzhledem k věku může být otěhotnění již složitější. Blíže na Váš dotaz odpoví specialista... Celá odpověď

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Dobrý den, paní Katko, myslím si, že příčina potratu nesouvisí s depilací a použitím IPL, ale s Vaším... Celá odpověď

Bolesti břicha

Gynekologie Michaela 9.6.2017

Dobrý den, mám takový problém, mívala jsem mnoho zánětů ženských orgánů, prodělala jsem slepák. Jsem v 17. týdnu rizikového těhotenství (3x velké krvácení z hematomu, který se již nyní vstřebal; 3x spontánní potrat vždy do 9. týdne těhotenství). Už cca 10 dní mě trápí mravenčivé až ostré bolesti až... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, jistě existuje jako možná příčina Vašich bolestí srůsty po operacích. Ale jelikož jste na... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní, každá bolest břicha zvláště v graviditě vyžaduje vyšetření aby se odlišila banalita od... Celá odpověď

Leidenská mutace

Hematologie Jana 7.6.2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat- pokud oba rodiče maji Laidenský faktor, jaké to znamená komplikace pro jejich dítě? Já mám test pozitivní a přítel čeká na výsledky. Plánujeme dítě, a ráda bych věděla, zda je nutné se obávat. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Leidenská mutace je autosomálně dominantně dědičná bodová mutace v genu pro hemokoagulační... Celá odpověď

Clexane po asistované reprodukci

Hematologie Silvie 24.5.2017

Dobry den, jsem tehotna 7.tyden po asistovane reprodukci. Celou dobu jsem aplikovala Clexane 0,4ml, kvuli Leidenske mutaci heterozygot. Je mi 29 let, bez trombozy, bez potizi, bez predchozich potratu. Na hematologii mi lekarka rekla, ze uz aplikovat Clexane nemam, jelikoz k tomu neni duvod. Mam strach,... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá paní Silvie, také nevidím důvod, proč byste měla v aplikaci Clexane pokračovat a považuji tento... Celá odpověď

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Dobrý den, dle Vašeho dotazu není jasné indikace k aplikování Clexane. Aplikace Clexane přináší také... Celá odpověď

Neštovice v 7.týdnu těho

Gynekologie adela 23.5.2017

Dobry den, v 7. tydnu tehotenstvi jsem prodelala nestovice poprve v zivote. Ziji ve Francii a zde mi lekari tvrdi, ze pokud jsem je prodelala do 8. tydne tehotenstvi, bude dite v poradku, pokud tedy do 12. tydne prirozene nepotratim. Na internetu jsem nasla ruzne clanky, kde se procento rizika ruzne... Zobrazit více

MUDr. Danica Fričová
Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Dobrý den Adélo, s ohledem na charakter Vašeho dotazu ho přeposílám k zodpovězení odborníkovi v daném... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vížená paní, při onemocnění planými neštovicemi v první polovině těhotenství existuje určité riziko... Celá odpověď

Zásadní účinek kontryhelu

Gynekologie markéta 21.5.2017

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT UŽÍVÁM KONTRYHEL ČAJ A JE PRAVDA ŽE KDYŽ CHCI OTĚHOTNĚT,TAK HO MÁM PÍT,ALE BĚHEM OVULACE UŽ HO PÍT NESMÍM ,JEN HO DO OVULACE MÁM UŽÍVAT DĚKUJI ZA ODPOVĚD M. Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, asi nejvíce zásadní účinek kontryhelu je jeho pozitivní ovlivnění schopnosti otěhotnět. Pokud... Celá odpověď

Laktace

Gynekologie Petra 18.5.2017

Dobrý den mám 9 měsíční miminko a nyní jsem v 5tt. Miminko kojim cca 7xd. Je vyšší riziko potratu při kojení vlivem ocytocinu a je lepší miminko odstavit nebo můžu kojit í nadále a nechat to na miminku? Dekuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Nezbytně nutné odstavení miminka není, ale je to výhodnější, protože se nebude váš organismus... Celá odpověď

Laktace

Gynekologie Petra 18.5.2017

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Můj gynekolog mi říkal že to není úplně vhodné a mám se pokusit o odstav. Na vyšetření jsem ještě nebyla. V prvním trimestru tedy není ani zvýšené riziko potratu vlivem oxytocinu?dekuji Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Bohužel na váš dotaz nelze odpovědět, není popsán váš problém. Pokud se jedná o navazující... Celá odpověď

Kouření v těhotenství

Gynekologie Tereza 28.4.2017

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda může kouření v raném stadiu těhotenství způsobit vývojové vady plodu nebo potrat. Jsem velmi silná kuřačka, kouřila jsem 1,5 až 2 krabičky denně, a to, že jsem těhotná, jsem zjistila bohužel až ve 4 .týdnu. Od té doby (5 dní) jsem snížila počet cigaret nejprve na 10,... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den, Terezo v prvních týdnech těhotenství platí zákon vše nebo nic. Pokud je plod poškozen,... Celá odpověď

Spontánní potrat

Gynekologie K 13.4.2017

Dobrý den.podle posledni menzes jsem 4tt+6 .Včera jsem byla na pohotovosti..Protože jsem začala špinit s troškou krve.V nemocnici mě lékař prohlédl..udelal ultrazvuk.Videl plodových Vacek..Říkal že nevidí žádný hematom..A řekl mi že se může stát že žena v začátku trochu zakrvaci a že mám dát klidový... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě budete muset opět na vyšetření. Ve výjímečném případě byste mohla krvácet i z močových... Celá odpověď

Syfilis v těhotenství

Pohlavní nemoci Nina 22.3.2017

Dobrý den. Mohu poprosit o radu. Jsem ve 13 TT těhotenství na zajišťovací lecbe Syfylis který u me proběhl v roce 2010. Lékaři mi stanovili preleceni injekcemi penicilinu po dobu 21 dni. Momentalne jsem hospitalizována protože injekce špatně snasim. Zmínili se ze je ještě varianta léků v tabletách ale... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Nino, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku odborníkovi na pohlavně... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Vzhledem k závažnosti této nemoci bych preferoval injekční léčbu jako účinnější Příjemný... Celá odpověď

Elevace antiTPO v těhotenství

Endokrinologie Marie 20.3.2017

Hezký den, jsem v 8.týdnu těhotenství, ve výsledcích krve mám hodnotu Anti TPO větší 1300, ostatní výsledky hormonů jsou v pořádku. Mám se obávat, může mít tato hodnota negativní vliv na miminko?Nebo to může být způsobeno těhotenstvím? Žádné léky neberu. Chodím jen pravidelně na ultrazvuk kvůli uzlíku... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, zvýšený anti TPO ukazuje na autoimunitní zánět štítné žlázy. Přítomnost autoprotilátek v... Celá odpověď

Amniocentéza

Gynekologie Lucie 18.3.2017

Dobrý den. Ráda bych Vás požádala o radu ve vztahu k výsledkům screeningu a návrhu podstoupit amniocentezu. Screening v první trimestru mi vyšel s hodnotami – volný beta-hCG 49,98, PAPP-A 1,630. Riziko trizomie – 1:848. Na kontrole v 17. tt riziko Downova sy upravno na 7223. Downův syndrom je v rodinné... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Lucie, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Pokud vám byla amniocenteza doporučená pak vzhledem k výsledkům by bylo rozumné ji podstoupit... Celá odpověď

Trombofilie a gravidita

Vnitřní lékařství Jana 6.3.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně Leidenské mutace. Tuto poruchu máme v rodině. Před několika lety jsem byla na vyšetření jehož závěrem je diagnoza: Trombofilní stav s homozygotní formou mutace C 677T v genu pro MTHFR, Heterozygotní formy mutací v genu pro f. V.Leiden, PaI-1 a GPIa. Doktor, který mi vyšetření... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, paní Jano. Byla jste myslím po provedení testů zbytečně vylekána. Hlavní informací vyplývající... Celá odpověď

Interupce

Gynekologie Kristýna 3.3.2017

Dobrý den . Chtěla bych se zeptat dne 4.10 .2016 jsem byla na interupci a otěhotněla jsem a dnes jsem 7+4 a o to dite nestojim . Muzete mi nejak poradit zda by byly nekde nejaci ochotny doktori ktery by mě udelali tu interupci. Predem dekuji Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Kristýno, nepochválím Vás, Vaše chování je bohužel nezodpovědné a pro Vás rizikové. Pokud dítě... Celá odpověď

Nutnost preventivního očkování imunoglobulinem v 28.tt.

Gynekologie Alena 1.3.2017

Dobrý den, potřebuji konzultovat nutnost preventivního očkování imunoglobulinem v 28.tt. Nyní jsem ve 25.tt (2.těhotenství). Moje krevní skupina 0-, otec dítěte A+, první dítě má krevní skupinu 0-, tudíž po prvním porodu(spontánní porod bez komplikací) jsem žádnou injekci nedostala. Protilátky na začátku... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý de, vzhledem k negativitě antiD protilátek se podání vakcíny dle mého názoru doporučuje spíše preventivně... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená paní Názor vaší lékařky je správný nechat se očkovat je rozumné a by jste na něj přistoupit.... Celá odpověď

Inkompatibilita Rh systému

Gynekologie Richard 1.2.2017

Dobrý den, partnerka je v 10tt a má krev B-, já jako otec mám 0+. Jestli to dobře chápu, je potřeba zjistit jaký RH faktor má plod, pokud má Rh+ je to špatné, tělo matky a plodu bude bojovat? Jaký je nyní adekvátní postup? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, Hemolytická nemoc plodu a novorozence neboli fetální erytroblastóza je nitroděložní poškození... Celá odpověď

Mohu otěhotnět po 40tce?

Gynekologie Jana 24.1.2017

Dobrý den, ptám se pouze hypoteticky (no, tedy za svoji kamarádku), ale pokud si žena, která je stále panna seznámí s mužem, a má s ním svůj první pohlavní styk, a je ve věku, kdy jiné ženy jsou již babičkami (42 – 44 let), ale mají stálou pravidelnou, a silnou menstruaci, zda hrozí riziko, že mohou... Zobrazit více

MUDr. Petra Ondicová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Ondicová

Dobrý den, pravděpodobnost otěhotnění u žen s každým rokem klesá. Žena je nejvíce plodná do cca 25-27... Celá odpověď

Možnost otěhotnění po čtyřicítce

Sex Jana 20.1.2017

Dobrý den, ptám se pouze hypoteticky (no, tedy za svoji kamarádku), ale pokud si žena, která je stále panna seznámí s mužem, a má s ním svůj první pohlavní styk, a je ve věku, kdy jiné ženy jsou již babičkami (42 – 44 let), ale mají stálou pravidelnou, a silnou menstruaci, zda hrozí riziko, že mohou... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Jano, otěhotnění (pokud má Vaše kamarádka stále menstruaci) rozhodně nelze vyloučit, na věk jako antikoncepci... Celá odpověď

Duphaston a kojení

Gynekologie Monika 2.1.2017

Dobry den,jsem na zacatku tehotenstvi (7.tyden) a dostala jsem prevntivne Duphaston,jelikoz jsem pred 2 lety potratila dvojcata ve 21.tydnu. Mam dceri 18 mesicu,kterou stale kojim. Mam, kvuli duphastonu a riziku potratu, prestat kojit. Je mozne v tehotenstvi pouzit homeopatika 30CH?Dekuji,Monika Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, Váš dotaz vzhledem k specifickému problému předám specialistovi- gynekologovi. Odpověď očekávejte... Celá odpověď

MUDr. Petr Lidák
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák

Dobrý den, jistě není důvod přestat kojit, homeopatikamůžete užívat s klidem. Celá odpověď

Infekce pochvy v těhotenství

Gynekologie Marketa 21.12.2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující: Jsem ve 21.tt a na kontrole mi byly zjištěny pomnožené bakterie v pochvě (nevím přesně které, jen vím, že se jedná i o streptokoka), dostala jsem tobolky Macmiror, ty však nezabraly, nyní se léčím vag. krémem Dalacin. Můj gynekolog mi sdělil, že se... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, pomnožení bakterií v pochvě během gravidity je poměrně častý problém, věřím tomu, že ATB krémem... Celá odpověď

Listerioza v těhotenství

Gynekologie Marketa 14.12.2016

Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství. Předem se omlouvám za paranoidní dotaz, jen mám poslední dobou dost strach z listeriózy. Jde o svazek mrkve z obchodu. Předtím, než jsem mrkev umyla a oškrábala, ukousla jsem oba konce a v puse mi zůstalo asi trochu hlíny, kterou jsem vyplivla a pak pusu vodou... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Markéto, neobávala bych se, listerioza se vyskytuje opravdu ojediněle, navíc u zdravých lidí... Celá odpověď

Vaginální zánět, Macmiror a možné těhotenství

Gynekologie Eva 8.12.2016

Dobry den, mam vaginalni zanet, lekar mi predepsal Macmiror 500. Mela jsem tento mesic nechraneny styk, takze bych mohla byt tehotna, ale menstruaci mam mit az pristi tyden, tak to nemohu zjistit. V pribalovem letaku je napsano, ze by lek nemel byt pouzivan v prvnich trech mesicich tehotenstvi. Nevim,... Zobrazit více

MUDr. Barbora Suchecká
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká

Dobrý den, pokud byste byla těhotná, bylo by to jen pár dní. Po oplodnění se popisuje, že prvních 14... Celá odpověď

Očkování po otěhotnění

Gynekologie Petr 30.11.2016

Dobrý den, za 10 dní máme odlétat se ženou na Srí Lanku na líbánky a včera jsme zjistili, že je žena těhotná. Předpokládáme podle počítání cyklu, že k oplodnění došlo 7.11. Dnes byla u gynekologa, který potvrdil těhotenství a řekl ženě, že může klidně letět. K tomu jí předepsal Duphaston ke snížení... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Dobrý den, Petře. Nejdříve bych se ráda vyjádřila k očkovacímu schématu, které jste absolvovali. Je pravda,... Celá odpověď

Hypochondrie, syndrom dráždivého tračníku, riziko plicní embolie

Trávení Lucie 25.11.2016

Dobrý den, předem mého dotazu bych ráda upozornila, že jsem velký hypochondr. Bude mi 28 let a mám dva problémy. První z nich jsou trávicí problémy, které se projevují poslední půl rok mnohem častěji než dříve (dříve tak 3x do roka) nyní několikrát do týdne. Projevy jsou různé: řídká stolice, nestrávená... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, to že v úvodu a následně během dotazu opakovaně uvádite, že jste hypochondr, sama tuto poruchu... Celá odpověď

test_tehotenstvi

Neplodnost trápí ženy i muže

Článek 30.10.2016

Ženy se rozhodují pro mateřství v čím dál vyšším věku, muži mnohem častěji žijí nevhodným...

únava v kanceláři

Jak se zbavit únavy a stresu

Článek 11.1.2016

Vánoční svátky jsou definitivně za námi a my si pomalu zvykáme na nový rok 2016. Vše začíná...

tehotná, mašle

Těhotenství s kýlou

Článek 26.11.2015 MDDr. Karolina Jezdinská

Pokud čekáte miminko a dozvěděla jste se, že máte tzv. těhotenskou kýlu, zůstaňte klidná....

tehotna_kava

Závislost k miminku nepomůže

Článek 4.3.2015 MUDr. Alice Mocková, PhD.

<p>Rizikových faktorů, které mohou negativně ovlivnit plodnost žen i mužů, je mnoho. Nepříznivý...

Tehotná žena

Operace srdce? Už v děloze

Článek 10.5.2012

Pro rodiče je očekávání narození potomka krásnou dobou. Velmi bolavá proto bývá zpráva,...

Botičky na břiše

Těhotenství

Článek 18.7.2011

Těhotenství je fyziologický stav, kdy se v organismu ženy vyvíjí nový člověk. Probíhá...

Žena,štíhlá,hubená,anorexie,metr,měření pasu

Podvýživa ohrožuje plodnost

Článek 3.5.2011

Není náhoda, že za symbol plodnosti bývají považovány kypré ženské tvary zpodobněné například...

zena_otazniky

Interrupce

Článek 21.1.2010

Mnoho žen se po prodělaném potratu potýká s velkými výčitkami svědomí, sužuje je pocit...

Žena,brýle,manažerna,menopauza

Matkou po čtyřicítce?

Článek 14.9.2009

Máte za sebou už čtyři desítky let života, a přesto jste zatoužila po miminku? I po čtyřicítce...

laboratoř, biochemie, mikroskop, centrifuga

Amniocentéza

Článek 29.5.2008

Amniocentéza, odběr plodové vody, je diagnostický test určený k&nbsp;odhalení vrozených...

neplodnost

Amniocentéza

Článek 14.4.2008

Amniocentéza je vyšetřovací metoda, která slouží k odhalení některých závažných vrozených...

12
Reklama