Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV infekce a orální styk

Pohlavní nemoci Eva 22.3.2019

Dobrý den,prosím vás je to akutní,s pritelem sme měli oralni sex ale bylo to v době kdy mě krvacely dasne,mám strach jestli sme si tak třeba nemohli přivodit nějakou pohlav.nemoc napr.HIV ? Ne internetu jsem totiz cetla ze ano...je to tedy možné ? Ikdyz sme nikdy HIV nemeli a sme si verni,mám hrozny strach,moc vás prosím a zároveň dekuji za odpověď.
Doplnění informací: Ok dekuji za zprávu,takže znamená to ze ikdyz nejsem HIV pozitivní tak teď být muzu a přítel taky ?
Přemýšlím jak bych vám to jinak vysvětlila...takže pokud ani já ani partnerem jsme nikdy HIV neměli tak mohli sme si ho takto způsobit ? Nebo už bysme museli být dřív od někoho nakažení ?

Odpovídá lékař:

Dobrý den, Evo,
děkujeme za Váš dotaz. Přenos HIV infekce orálním pohlavním stykem je skutečně možný, nicméně riziko přenosu je výrazně menší, než při vaginálním či análním styku. Jinak je nutné vědět, že pro přenos HIV infekce nemusí být nutně přítomná viditelná krev neboť i sám ejakulát či poševní sekret mohou obsahovat virus HIV.
Pokud máte stálého partnera a bojíte se sexuálně přenosných infekcí, doporučuji Vám absolvovat společně preventivní vyšetření na pohlavně - přenosné choroby na dermatovenerologickém pracovišti. Budete pak oba vědět, že je vše v pořádku a že v případě věrnosti se nemusíte bát. Hezké odpoledne.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
odpověd praktického lékaře je naprosto správná, jen vašemu dotazu trochu nerozumím píšete- ,takže znamená to ze i kdyz nejsem HIV pozitivní tak teď být muzu a přítel taky .Pokud se chcete zbavit pochybností nejlépe si oba nechte udělat testy na HIV a budete mít jistotu.
Příjemný den

Odpovídá lékař:

Dobrý den, pokud nejste vzájemně první partneři nebo jste nebyli na začátku vztahu (nejméně dva až tři měsíce od posledního nechráněného styku s jiným partnerem) na HIV infekci testováni, tak samozřejmě nemůžete vědět, zda jeden z Vás či oba nejste HIV pozitivní.
Pokud tomu tak je, tak používejte při souloži vždy kondom. Ten chrání před HIV infekcí poměrně spolehlivě. Samozřejmě k nákaze virem HIV vede (i když ne vždy) nechráněný styk, tedy zejména nechráněná soulož s HIV pozitivním partnerem.
Od HIV negativního partnera se nenakazíte. Bohužel obvykle HIV stav svého partnera spolehlivě neznáte a leckdy ho nezná ani on sám. HIV stav lze spolehlivě jedině testem 2-3 měsíce od posledního rizika.
Při orálním sexu je riziko HIV velmi nízké. Riziko se může zvýšit, pokud dojde při orálním sexu k ejakulaci do Vašich úst. Mnohem snadněji se přenesou při orálním sexu jiné pohlavní nemoci (kapavka, syfilida), ale ty obvykle mají příznaky, které se projeví do měsíce.

Související dotazy

Infekce HIV
Dobrý den, mé jméno je Jiří. Chtěl jsem se zeptat....
Oralni sex a prenos HIV infekce
Dobrý den ..cca začátkem listopadu jsem mel orální...
Nechráněný styk a HIV infekce
Dobrý den, Před měsícem jsem prodělávala nachlazení...
Nechráněný orální styk
Dobrý den - kolem 20. 12. jsem měl nechráněný orální...
Pravděpodobnost HIV infekce
Dobrý den, je to 2 dny, co jsem mel nechraneni oralni...
Nechráněný pohlavní styk
Dobrý den, před dvěma týdny jsem měl nechráněný orální...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


Hiv infekce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na HIV. Měla jsem více sexuálních partnerů...

Hiv infekce


HIV infekce


Hiv infekce

Dobrý den, cela mě teď preventivní prohlídka a pak doktor mi vzal i vzorem na...

HIV infekce a AIDS

Dobrý den. Díky za odpověď. Takže se nemůže stát že by se člověk nakazil a měl...

HIV infekce a inkubacni doba

Dobry den,chtel jsem se zda zda je mozno urcit zda se jedna o primoinfekci HIV. Asi...

HIV infekce potvrzená, prognóza

Dobry den nedavno mi nasli nahodne hiv a hned jsem si dal udelat cd4 cd3 cd8...

HIV infekce přes strup/starší odřeninu


HIV infekce, akutní příznaky


HIV infekce, CD 4, buněčná imunita

Dobry den, mel jsem rizikovy styk a po zhruba 15 dnech u me probehly nejake...

HIV infekcia


HIV insti test


Hiv insti test


Hiv mimo telo


HIV nákaza


HIV nákaza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Lipom

Dobrý den, před časem jsem si na vnitřní straně stehna, v třísle našla bulku,...

Zolpidem v těhotenství

Dobrý den, moje matka trpí nespavostí již asi 10 let teď je však těhotná a...

Vyšší GGT

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně dlouhodobě zvýšených jaterních hodnot, hlavně...

Něco jako strup na penisu

Dobrý den, je mi 14 let.. Včera jsem si všiml že mám na předkožce něco jako...

Nadýmání a Crohn.nemoc

Dobrý den, již 7 let mám diagnostikovanou Crohnovu chorobu v terminálním...

Suché flíčky na nohou

Dobrý den, mé dceři 2 roky se na noze udělal suchý flíček na pohmat je to jakoby...

Bolest ramene a ruky

Dobrý den, nevím zda jsem zvolila správně oblast problému, jelikož je to obsáhlejší. Vše...

Silné bolesti hlavy a zamlžené vidění

Dobrý den, prosim o radu. Můj manžel ( 40 let ) má silne bolesti hlavy a při...

Brnění končetin a zhoršená psychika

Dobrý den, je mi 23 let a již půl roku mě trápí tentýž problém. Brnění končetin....

Stužkovitá stolice a rakovina tlustého střeva

Dobry den prosim o zodpovezeni par otazek...Jak hluboko se muzou nachazet hemeroidy,jak...

Holenní kosti

Dobrý den, jsem aktivní hráč nohejbalu. V poslední době mě začli bolet obě...

Pupínky na penise

Dobrý den, v posledním týdnu se mi z dvou pupínků udělalo toto. Používám mast...

Kapka lásky?

Dobrý den, chci se zeptat, ze kdyz se muj pritel vzruší a já vrzmu jeho penis...

Alergi na PNC

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na alergické reakce po Atb. V minulosti jsem...

Červené fleky v podkolenních jamkách

zničeho nic se mi v podkolenních jamkách objeví červené fleky hrozně to bolí...

Bolesti žaludku

Posledni dobou mam obcasne bolesti zaludku,mam docela stresove zamestnani. Za...

Horke a cervene ucho

Dobry den,prosim mam dotaz. Posledni dobou mam docela casto horke a cervene...

Zánět mazové žlázy

Dobry den,mam zrejme zapalenu mazovu zlazku na velkom pysku ohanbia, svrbi to...

Problémy s trávením

Dobrý den, v únoru jsem podstoupila operaci žlučníku (akutní zánět) a laparoskopicky...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.