Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV infekce přes strup/starší odřeninu

Infekce Radek 2.9.2012

Dobrý den, předem se omlouvám za můj možná až hypochondrický dotaz.

Momentálně přes prázdniny pracuji brigádně na rekonstrukci jednoho domu. Asi před třemi týdny se na lešení ošklivě pořezal na prstu (následné 4 stehy) můj spolupracovník, 23 letý kluk, kterého moc dlouho neznám… Slezl dolů po žebříku, aby mu mohli obvázat ránu. Já lezl za ním a omylem jsem sáhl na krev, která byla nakapaná na žebříku. Jeho krev jsem si pochvíli omyl vodou a prohlížel jsem si ruku, jestli nemám nějakou ranku, kterou by se mohla jeho krev dostat pod mojí kůži. Žádné čerstvé rány ani odřeniny jsem si nevšiml, kromě pár drobných odřeninek (asi 1-2x2 mm), které už byly starší odhaduji tak 1-3 dny (již byly zaschlé a s tmavým zabarvením) a stejně malých stroupků, nyní po nich není ani stopy. Krev na nich nebyla, ale mohla se tam dostat při mytí smíchaná s vodou. Ještě jednou jsem je šel promnout pod tekoucí vodu. Moje otázka zní, jestli je zde možnost přenosu HIV nebo jiné infekce, nic se mi na rukou nezanítilo ani nezačalo hnisat a po třech týdnech jsem bez sebemenších zdravotních problémů. Jen chci mít jistotu:)

velice Vám děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Krásný večer. Vaše obavy jsou pochopitelné, není třeba se stydět. Pravděpodobnost Vaší infekce je samozřejmě nesmírně nízká, ale v medicině jen velmi málo kdy lze něco prohlásit se stoprocentní jistotou. Pro Vás je pocit bezpečí velmi podstatný- doporučovala bych po dohodě s Vaším praktickým lékařem naplánovat laboratorní vyšetření .

Související dotazy

HIV infekce
Dobrý den, včera jsem Vám pokládala následující dotaz...
HIV infekce
Dobrý den, mám 8,5měsíčního syna a vím o sobě, že jsem...
HIV infekce
Domry den.pred dvema roky mi rekli ze jem hiv pozitivni.co...
HIV infekce
Dobry den, muj dotaz spociva v tom, ze mi ted na gynekologii...
Infekce HIV
Dobrý den, mám 8,5měsíčního syna a vím o sobě, že jsem...
Infekce HIV
Dobrý den, Nedávno jsem vykonával svou potřebu na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


Hiv infekce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na HIV. Měla jsem více sexuálních partnerů...

Hiv infekce


HIV infekce


Hiv infekce

Dobrý den, cela mě teď preventivní prohlídka a pak doktor mi vzal i vzorem na...

HIV infekce a AIDS

Dobrý den. Díky za odpověď. Takže se nemůže stát že by se člověk nakazil a měl...

HIV infekce a orální styk

Dobrý den,prosím vás je to akutní,s pritelem sme měli oralni sex ale bylo to...

HIV infekce potvrzená, prognóza

Dobry den nedavno mi nasli nahodne hiv a hned jsem si dal udelat cd4 cd3 cd8...

HIV infekce, akutní příznaky


HIV infekce, CD 4, buněčná imunita

Dobry den, mel jsem rizikovy styk a po zhruba 15 dnech u me probehly nejake...

HIV infekcia


HIV insti test


Hiv insti test


Hiv mimo telo


HIV nákaza


HIV nákaza


HIV nákaza

Dobry den, porad mam obrovsky strach, 14 cervna jsem mel pohlavni styk do 48...

HIV nákaza po úpravě nehtů


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nesprávné umístění zorničky v duhovce

Dobrý den, moje 18-ti měsíční dcera má již od narození nesprávně umístěné zorničky...

Hypotonický syndrom u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká centrálního hypotonickeho syndromu. Mému synovi...

Zduření a bolest v třísle, varikokéla

Dobrý den Po 4 mesicich kazdodenniho cviceni co se tyce behu posilovny jizdy...

Nesprávný posed na židli

Dobrý den, všiml jsem si, že někteří moji kolegové sedí způsobem "sezení...

Bolest pravé strany tváře

Dobrý den , mám takový dotaz ...včera večer mě začala bolet práva strana tváře...

Očkování a tetování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byla jsem očkována proti tenanusu a černému...

Nesrovnalosti v lék.dokumentaci+riziko po interupci

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,asi to není tak podstatné ale mě to vrtá v hlavě..byla...

Bolest v oblasti kyčlí


Hemoragická cysta vaječníku

Dobrý den, ráda bych se optala. Muj obvodni gynekolog mi stanovil diagnozu endometrioza....

Nesrůstá nástřih po porodu

Dobrý den.Ráda bych se zeptala:Jsem 5týdnů po porodu.2týdny po porodu mi dělali...

Panická ataka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda může mít spojitost očkování proti klíšťové...

Nestabilita kolene

Dobrý den, zhruba před 6ti týdny jsem měla úraz kolene na lyžích, křupnutí...

Svědění rukou a nohou, otoky dolních končetin a bolest na ledvinách

Dobrý den trápí mne otoky nohou okoli kotníků, kolikrát mám lýtka ztuhlá, jak...

ATB a slunce


Nestabilita kolene

Dobry den chtel bych se zeptat jak mam cvicit a co mam jist za doplnek na klouby?...

Nestabilita kolene

Dobry den jsem dva, měsíce po osteochondralnich navrtech vitalizaci kosti v,...

Bolest kyčle

Dobry den, pane doktore. Mam jiz nekolik let bolesti kolem leveho kycelniho...

Nestabilita kolene

Dobrý den. Je mně 25 a mám po 2 plastikách křížového vazu + jedné artroskopii...

Popis EKG

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel byl na preventivní prohlídce vyšetření...

Nestabilita kolene po úraze

Dobrý den, Ráda by jsem se zeptala, co si o tom myslíte. 15.7.2016 jsem si...

Reklama