Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HIV infekce, CD 4, buněčná imunita

Jaroslav K. 19.9.2016 redakce uLékaře

Dobry den, mel jsem rizikovy styk a po zhruba 15 dnech u me probehly nejake potize jak pri primoinfekci, ale zatim byl test po 77 dnech ( 11 tydnu ) negativni a bylo mi receno, ze uz by to bylo v testu videt a ze uz je nepravdepodobne, ze by se to po 12 tydnech objevilo, ale od te doby mam porad zdravotni problemy a nemohu se jich zbavit. Asi je nepravdepodobne, ze bych mel zpomalenou tvorbu protilatek a nebo je to mozne??? Vim , ze pak u hiv pozitivnich kontroluji jladinu CD4 lymfocytu, ale me rekli v laborce, ze se samostatne stanovit nedaji, tak nevim, ale udelali mi imunitni rozbor ( viz priloha), ale moc moudry z tech vysledku nejsem jestli tedy mam nejak oslabenou imunitu a jake tedy mam mnozstvi cd4?? Ta hodnota 0.59 znamena co ( jako 590)?? Neni to nejak nizko, kdyz je ta horni hranice 1.52?? Mohlo by to znamenat tedy infekci?? Je to normalni takovy rozdil?? Dekuji moc za radu a pripadnou odpoved s vysvetlenim vysledku tedy a jestli se skutecne neda zjistit jen hladina samotnych cd4.

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, HIV infekce se stanovuje bud nepřímo, zjištěním přítomnosti anti-HIV protilátek v krvi, nebo přímo, stanovením virového antigenu p24 nebo virové nálože v krvi. Stanovení CD4 T lymfocytů je vyšetření, které mapuje stav imunity při již zjištěné HIV infekci, samostatně se v diagnostice HIV infekce neuplatňuje. Neboli pokud jste HIV-negativní, nemá stanovování CD4 valný smysl. Máte-li i po vyšetření stále obavy, že byste mohl být HIV pozitivní, vyhledejte dermatovenerologa nebo svého praktického lékaře, kteří kromě případného opakování vyšetření na přítomnost HIV infekce vyšetří (zejména dermatonenerolog, který na rozdíl od praktického lékaře může provést cílenější vyšetření - stěry z močové trubice apod.) i jiné případné pohlavně přenosné infekce - nepíšete, jaké obtíže jste měl nebo máte, klidně se může jednat o příznaky jiné infekce než HIV. Ohledně zaslaných výsledků testu, všechny měřené hodnoty jsou v normálním rozmezí, měla by být tedy buněčná imunita u Vás v pořádku (je v mezích normy).

Související dotazy

Vyrážka,oslabená imunita a hiv
Dobrý den. Když mám na těle vyrážku tak má imunita...
Buněčná imunita
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co se na imunologii...
Imunita a hiv
Dobrý den.Můžete mi ještě prosím odpovědět na tuto...
Imunita cd 19
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, již rok se...
Imunita
Dobrý den, po opakovaných zánětech HCD mi byla zjištěna...
HIV
Dobry den mam zistenej hiv + lecim se uz 6 tyden a...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce

Dobrý den. Můj přítel přišel do styku s krví jedné osoby (konec března) a bojí...

Hiv infekce


HIV infekce


HIV infekce


HIV infekce potvrzená, prognóza

Dobry den nedavno mi nasli nahodne hiv a hned jsem si dal udelat cd4 cd3 cd8...

HIV infekce přes strup/starší odřeninu


HIV infekce, akutní příznaky


HIV infekcia


HIV insti test


Hiv insti test


Hiv mimo telo


HIV nákaza


HIV nákaza


HIV nákaza

Dobry den, porad mam obrovsky strach, 14 cervna jsem mel pohlavni styk do 48...

HIV nákaza po úpravě nehtů


HIV nebo angína ?


HIV nebo něco jiné ?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení/řezání při močení

od 25. února cítím dosti bolestivé pálení při močení, bez jakéhokoliv výtoku,...

Antikoncepce a antibiotiky

Dobry den, již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a dlouhodobě antikoncepci...

Jaký vliv na dítě má cigaretový kouř a jeho následky?

Dobrý den,prosím o radu.Mému synovi je 5let.Jsem rozvedená a otec syna kouří...

Nepravidelnost menstruace


Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě

Pro mnoho lidí je diagnóza hepatitidy typu C šokující. Vyvstane jistě spousta...

Interakcia liekov + vyzivove doplnky

Fenofibrate Betaloc- pri tomto lieku je v letaciku poradit s...

Bolest ledvin v noci

Dobrý den, můj dlouhodobý problém je, že mě již léta bolí levý bok (ledvina),...

Piascledine 300

Dobry den, prosim, zda je mozne o informaci ohledne uzivani Piascledine 300...

Může to být psychogenní kašel?


Bolest jícnu

Dobrý den, několik dní mě trápí šílená bolest, pálení, tlak v jícnu. Když...

Hnědý výtok

Dobrý den, před cca 2 měsíci jsem byla přeléčena na chlamydie a ureaplasmu....

S bechtěrevem až na papežský stolec

Ač se může zdát ankylozující spondylitida neboli Bechtěrevova choroba velmi...

Poštípání hmyzem, možná infekce

Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník, pravděpodobně ovád či...

Antikoncepce

dobry den,chtela bych se zeptat.beru lunafem uz asi rok a chtela jsem si oddalit...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole u Dr. Jsem 29+1 tt, sdělil mi výsledky...

Zlomenina zánártní kůstky


Rybinou zapáchající výtok z pochvy při sexu




Bolesti varlat


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×