Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hodnoty TSH

Marketa 11.7.2018

Dobrý večer, prosím o radu,3.7. jsem v odběrech měla TSH v normě 4.120 dnes 11.7 TSH 5.620 je to normální?Odběr je po týdnu,se štítnou žlázou jsem se nikdy nelecila.Je to hodnota k zaleceni,nebo to nechat být?I mi stouplo Crp z 8,5 na 15.2.Nemocna nejsem,jen mě začaly bolet kyčle,kolena,hodně záda,ještě kys.mocovou mám zvýšenou 446, děkuji moc za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

Dobrý den, hodnota TSH se může takto změnit, zvl. spolu s informací, že Vám stouplo i CRP a máte potíže s klouby (TSH může lehce stoupnout při zánětlivých i jiných onemocněních).
Pokud nemáte žádné potíže související se štítnou žlázou, TSH je 5,620 (předpokládám, že fT4 je v normě), pak bych k léčbě nepřistupovala - i vzhledem k informaci, že před týdnem bylo vše v normě. TSH a fT4 bych zkontrolovala za cca měsíc.
Kyselina močová je lehce zvýšená (může být zvýšená i když před odběrem např. moc nepijete). Zatím bych doporučila zhodnotit jídelníček a snažit se omezit příjem např. luštěnin, čokolády, alkoholických nápojů, masa (mladá masa). Co konkrétně jíst či nejíst lze dohledat na internetu. Jezte dostatek čerstvé zeleniny a ovoce. Také dostatečně pijte (nealkoholické nápoje).
Hladinu kyseliny močové bych také zkontrolovala s odstupem (za cca 2 měsíce).
Pokud byste měla jakékoli potíže, navštivte samozřejmě praktického lékaře a ten rozhodne o dalším postupu. S pozdravem BB.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67
Dobrý deň,som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH...
Hodnoty TSH, anémie
Dobrý den, po preventivních odběrech krve se mi rozjel...
Štítná žláza - laboratorní hodnoty
Dobry den, Prosim o info ohledne hodnot št. žlazy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty tepu

Dobry den chcel by som sa spytat aky je puls pri zaspavani a pri zatazi mam...

Hodnoty testů

Dobrý den, pan gynekolog mi dělal velké krevní testy z důvodu, že dlouho nemůžeme...

Hodnoty Thc

Dobrý den ,chci se zeptat jsem 4 měsice po porodu a oběvily se mi ty to problémy...

Hodnoty Thyroglobulinu TU v krvi

Dobrý den. Mám dotaz na hodnoty po celkovém odstranění štítné žlázy pro pap....

Hodnoty tlaku a pulzu

Dobrý den chci se zeptat jaký je normální hodnota pulsu ,kolik tepů je normální...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Hodnoty tlaku po probuzení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou normální hodnoty tlaku hned po probuzení. Děkuji...

Hodnoty TSH

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou již 13let (je mi 28let). Byl mi diagnostikován...

Hodnoty TSH

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byly mi naměřeny hodnoty TSH 15,3 (0,7-4,2)...

Hodnoty TSH

Dobrý den, dnes jsem si byla pro žádanku na endokrinologii, prý mám zvýšené...

Hodnoty TSH

Dobrý den, moje hodnoty před 1/4 rokem TSH 5,797 a T4 - 14 , dostala jsem Euthyrox112,...

Hodnoty TSH

dobrý den mam otazečku na tsh hormon beru uz vic jako pul roku leky na to a...

Hodnoty TSH

Hezký den paní, pane, léčím se asi 4 roky se sníženou funckí štítné žlázy....

Hodnoty TSH v těhotenství

Dobrý den , paní doktorko , chtěla bych se zeptat na optimální hodnoty TSH...

Hodnoty TSH a fT4

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. V polovině září mi byla odebrána...

Hodnoty TSH a fT4

...při pravidelné kontrole , odběru krve, mám tyto hodnoty štítné žlázy... ...Thyreoidalní...

Hodnoty TSH a fT4 na začátku těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor na hodnoty, které mi byly naměřeny na počátku...

Hodnoty TSH a fT4 v těhotenství

Dobrý den, při rozboru krve v 9.tt. mi byly zjištěny hodnoty TSH 5,62 a fT4...

Hodnoty tsh a cholesterolu

Dobrý den,před nedávnem jsem byla na odběru krve a na ultrazvuku se štítnou...

Hodnoty TSH a T4 v těhotenství

Dobrý den, již několik let mám zjištěnou hypofunkci štítné žlázy. Denně užívám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ekzém na oku z neznámého důvodu

Dobrý den, asi před 2 měsíci jsem dobrala silné antibiotika, které mi byly předepsány...

Vypadávání vlasů

Dobrý den, je mi 28 let a trápí mě vypadávání vlasů. Už mě to trápí několik...

Hemangiom v játrech

Dobrý Den našli mi Hemangiom na játrech nevzpomenu si ,ale pred 2 rokama to...

Cukání svalu na dlani pod levým palcem

Dobrý den, již asi 2-3 týdny mě trápí skoro neustálé cukání svalu na dlani pod...

Patelární obtíže

Dobrý den, pane doktore. Přesně před rokem jsem měla úraz kolene, noha zůstala...

Vřídek na děložním čípku

Dobrý den, nahmatala jsem si malinký výrůstek (vřídek) na děložním čípku na...

Hnisání

Dobrý den, před měsícem jsem měla problém s bolestí pupku a následný výtokem...

Skiagram Hrudníku

Dobrý den, byla jsem na předoperačním vyšetření RTG plic. Prosím o přeložení...

Bolest ramena

Dobrý de, už 2 týdny mám problém s bolestí ramene, bolí mě pokaždé když se zhluboka...

Vysvětlení vyšetření Holterem

Dobrý den, před několika měsíci jsem zaregistroval zrychlené bušení srdce na...

Vysoké D dimery

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před 3 týdny jsem z ničeho nic zkolabovala...

Zánět dýchacích cest

Dobry den uz 10 den se lecim z pruduskami prvni antibiotika nezvrali ted mi...

Pátá nemoc v těhotenství - zjištění infekce z krve

Dobrý den paní doktorko, nyní jsem ve 22. týdnu těhotenství. Dne 2.5. (cca...

Pomaly pulz,nizky tlak a panika

dobry den,mam stabilne nizky tep,niekedy aj 45 x za minutu,tlak mavam okolo...

Pátá nemoc

Dobrý den, doktorka mému synovi (5 let) diagnostikovala pátou nemoc, ted má...

Alergická reakce kolem očí

Dobrý den. Minulý týden jsem si aplikovala na obličej hydratační masku. Do druhého...

Mokvající svědivá místa kolem konečníku

Dobrý den. Kolem análu se mi před pár dny objevila mokvající a svědivá mista....

Sperma

Dobrý den , je mi 16 let. Při ejakulaci je mé sperma čistě bílé , ale pak se...

Pátá antikoncepc

Dobrý den , chtěla bych se zeptat .... v září 09 jsem začala brát ha Sunya ,...

Bechtěrevova choroba

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na pár informací o Bechtěrevově chorobě. Zajímalo...

Zavřít reklamu